Změny proteinové frakce plnotučného sušeného mléka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny proteinové frakce plnotučného sušeného mléka

Show full item record

No preview available
Title: Změny proteinové frakce plnotučného sušeného mléka
Author: Nagyová, Gabriela
Advisor: Okénková, Eva
Abstract: Cílem práce bylo posoudit změny proteinové frakce sušeného plnotučného mléka v závislosti na různých podmínkách skladování. Vyšší teplota skladování při vyšší relativní vlhkosti měla vliv na obsah vody, využitelnost lysinu a obsah jednotlivých aminokyselin. Vliv slunečního záření se projevil pouze při měření rozpustnosti a rozpadu proteinových frakcí. Podmínky skladování neměly vliv na hodnoty WPNI indexu a ke změnám docházelo pouze v závislosti na době skladování. Rovněž výsledky SDS-PAGE byly odlišné v závislosti na době skladování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10733
Date: 2009-05-28
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 11965


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
nagyová_2009_dp.pdf 786.5Kb PDF View/Open
nagyová_2009_vp.pdf 21.47Kb PDF View/Open
nagyová_2009_op.doc 39Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account