Shrnutí různých kulinárních úprav potravinářských surovin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Shrnutí různých kulinárních úprav potravinářských surovin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Janíčková, Vladislava
dc.date.accessioned 2010-07-18T08:05:49Z
dc.date.available 2010-07-18T08:05:49Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10777
dc.description.abstract Práce podrobně shrnuje literární údaje z tuzemské i zahraniční literatury o různých typech kulinárních úprav potravinářských surovin se zvláštním zřetelem na jejich předběžnou úpravu, tepelnou úpravu (tj. vaření, dušení, pečení, smažení, pražení a mikrovlnný ohřev)a finální dohotovení pokrmů. Druhá část práce je zaměřena na technické zázemí různých typů provozoven a je uveden popisný výčet přístrojů, která jsou v těchto typech stravova-cích zařízení nezbytná. Celý text je doplněn souhrnem příslušných zákonů, které upravují chod a možnosti stravovacích zařízení. cs
dc.format 66 s. cs
dc.format.extent 1388039 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kulinární úpravy cs
dc.subject předběžná úprava cs
dc.subject dohotovení pokrmů cs
dc.subject zařízení provozoven cs
dc.subject legislativa v potravinářství cs
dc.subject culinary treatment en
dc.subject preliminary preparation en
dc.subject meal finalizing en
dc.subject technical facilities canteen en
dc.subject legislative in food industry en
dc.title Shrnutí různých kulinárních úprav potravinářských surovin cs
dc.title.alternative THE REVIEW OF VARIOUS FOODSTUFF CULINARY PREPARATIONS en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2009-06-16
dc.description.abstract-translated Detailed summary of publisher information from domestic and foreign about various types of culinary treatment of raw materials as well as about cooking is presented. Various methods of preliminary preparation, thermic modifications (i.e. cooking, stewing, frying, roasting and microwave heating) and finalizing of meals are summarized and possibly discussed. Special take care is given to technical facilities with their minutely description as well as to requisite statutes and regulations, which are essentials for various types of canteens. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12983
dc.date.assigned 2009-02-19
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
janíčková_2009_bp.pdf 1.323Mb PDF View/Open
janíčková_2009_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
janíčková_2009_op.doc 42Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account