Amarant ve výživě člověka.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Amarant ve výživě člověka.

Show full item record

No preview available
Title: Amarant ve výživě člověka.
Author: Kazíková, Hana
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Bakalářská práce řeší problematiku použití alternativních plodin jako je amarant, jehož zrno odpovídá požadavkům zdravé výživy, obsahuje vysoké množství nenasycených mastných kyselin a také obsahuje velmi kvalitní bílkovinu, která se svým aminokyselinovým složením podobá bílkovině živočišné. Je vhodný pro malé děti svým zastoupením lysinu, vhodným doplňkem pro skupinu populace s alternativním způsobem výživy. Jelikož neobsahuje lepek, řadí se mezi potraviny přirozeně bezlepkové a může být řazen do bezglutenové diety. Pro svou vysokou nutriční a biologickou hodnotu je nazýván potravinou třetího tisíciletí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11103
Date: 2010-05-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 14842


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kazíková_2010_bp.pdf 1.615Mb PDF View/Open
kazíková_2010_vp.doc 34.5Kb Microsoft Word View/Open
kazíková_2010_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account