Potravinářské emulgátory

DSpace Repository

Language: English čeština 

Potravinářské emulgátory

Show simple item record

dc.contributor.advisor Krejčí, Jiří
dc.contributor.author Mrlinová, Žaneta
dc.date.accessioned 2010-07-19T05:34:33Z
dc.date.available 2010-07-19T05:34:33Z
dc.date.issued 2010-05-26
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11986
dc.description.abstract Práce je členěna na dvě kapitoly - Emulze a Emulgátory. V první je popsáno dělení emulzí z různých hledisek, dále příprava emulzí a faktory které mají vliv na vznik emulze. Další částí je stabilizování emulze. Ve druhé kapitole jsou podrobněji rozebrány emulgáto-ry. Zde jsou popsány molekulární vlastnosti surfaktantů i amfifilních biopolymerů. Blíže jsou popsány nejběžnější skupiny emulgátorů - lecitiny, MAG, DAG a jejich deriváty, es-tery polyglycerolů a sacharózové estery. cs
dc.format 47 s. cs
dc.format.extent 1942739 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Emulze cs
dc.subject emulgátor cs
dc.subject lecitin cs
dc.subject mono- a diacylglyceroly cs
dc.subject polyglycerolové estery cs
dc.subject sacharózové estery cs
dc.subject Emulsions en
dc.subject emulsifiers en
dc.subject lecitin en
dc.subject mono- and diglycerides en
dc.subject polyglycerols esters en
dc.subject sucrose esters en
dc.title Potravinářské emulgátory cs
dc.title.alternative Emulsifiers in food technology en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Vltavská, Pavlína
dc.date.accepted 2010-06-09
dc.description.abstract-translated The bachleor thesis is divided into two chapters - Emulsions and Emulsifiers. The first is dealing with dividing of emulsions, their formulation and stability. The other part is dealing with emulsifiers, where are defined the molecular peoperties of surfactants and amphiphilic biopolymers. The most common emulsifiers are described in more detail - lecithins, MAG, DAG and their esters, polyglycerol esters and sucrose esters. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15593
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
mrlinová_2010_bp.pdf 1.852Mb PDF View/Open
mrlinová_2010_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
mrlinová_2010_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account