Stanovení vitaminu B2 v produktech živočišného původu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení vitaminu B2 v produktech živočišného původu

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vitaminu B2 v produktech živočišného původu
Author: Hábová, Magda
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Cílem diplomové práce bylo stanovit obsah vitaminu B2 v živočišných produktech. Vitamin B2, nazývaný jako riboflavin, byl stanovován ve vepřovém a v hovězím mase, v kuřecích, krůtích, vepřových a hovězích játrech a tavených sýrech. Ke stanovení riboflavinu byla použita chromatografická metoda HPLC s UV/VIS detekcí. Odborná literatura uvádí množství vitaminu B2 v těchto zvolených živočišných produktech vyšší, než bylo zjištěno při analýze pomocí HPLC. Nižší naměřené hodnoty riboflavinu mohou souviset s podmínkami při skladování živočišných produktů, transportu do prodejen nebo přechováváním v prodejních prostorách, kde byly živočišné produkty intenzivně vystaveny světelnému záření. Záření v rozmezí 420 až 560 nm způsobuje rychlý úbytek riboflavinu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1203
Date: 2006-05-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hábová_2006_dp.pdf 1.228Mb PDF View/Open
hábová_2006_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
hábová_2006_op.doc 35Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account