Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z přírodních sýrů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z přírodních sýrů

Show full item record

No preview available
Title: Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z přírodních sýrů
Author: Mantlová, Gabriela
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Cílem této bakalářské práce bylo identifikovat mikrobiální původce biogenních aminů ve čtyřech vrstvách holandského sýra typu (Eidamská cihla). Pro identifikaci izolo-vaných bakterií byla použita fenotypová metoda a PCR metoda. Jako hlavní původci testo-vaných biogenních aminů v analyzovaných sýrech byli detekováni non-startertérové bakte-rie mléčného kvašení Lactobacillus curvatus subsp. curvatus, komplex Lactobacillus ca-sei/paracasei a Lactobacillus plantarum. U starterových bakterií Lactococcus lactis subsp. lactis a Lactococcus lactis subsp. cremoris nebyla dekarboxylázová aktivita detekována.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12726
Date: 2010-06-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 14866


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
mantlová_2010_bp.pdf 2.858Mb PDF View/Open
mantlová_2010_op.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account