Charakteristika a vlastnosti pohanky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti pohanky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Mrázová, Barbora
dc.date.accessioned 2010-07-19T18:43:25Z
dc.date.available 2010-07-19T18:43:25Z
dc.date.issued 2010-05-26
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13137
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá jednou z významných pseudocereálií - pohankou, jejím chemickým složením, charakteristikou rostliny, využitím (potravina pro člověka, krmivo, ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu) a zdravotními účinky pohanky. Pohanka obsahuje rutin, který patří do skupiny fenolických látek. Rutin udržuje pevné a pružné cévy, má antioxidační a protizánětlivé účinky. cs
dc.format 48 cs
dc.format.extent 1916704 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pohanka cs
dc.subject pseudocereálie cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject vlastnosti cs
dc.subject rutin cs
dc.subject využití cs
dc.subject buckwheat en
dc.subject pseudocereals en
dc.subject chemical composition en
dc.subject properties en
dc.subject rutin en
dc.subject utilization en
dc.title Charakteristika a vlastnosti pohanky cs
dc.title.alternative Characterization and qualities of buckwheat en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2010-06-08
dc.description.abstract-translated The Bachelor thesis deals with one of the major pseudocereals - buckwheat, its chemical composition and plant characteristics, utilization (human food, animal feed, pharmaceutical and cosmetic usage) and health effects of buckwheat. Buckwheat contains rutin, which belongs to the group of phenolic compounds. Rutin maintains the rigid and elastic blood vessels and has antioxidant and anti-inflammatory effects. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14838
dc.date.assigned 2010-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
mrázová_2010_bp.pdf 1.827Mb PDF View/Open
mrázová_2010_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
mrázová_2010_op.doc 43Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account