Analýza vybraných látek z rostliny Calendula officinalis L.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza vybraných látek z rostliny Calendula officinalis L.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Sikora, David
dc.date.accessioned 2010-07-19T19:03:05Z
dc.date.available 2010-07-19T19:03:05Z
dc.date.issued 2010-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13174
dc.description.abstract V rámci diplomové práce jsme se zabývali rostlinou Calendula officinalis L. jak z botanického tak i chemického hlediska. Důraz je kladen na její látky s bioaktivními vlastnostmi a jejich stanovení v pěti různých vzorcích. V praktické části byly hlavně pomocí chromatografických metod analyzovány vybrané skupiny látek rostliny Calendula officinalis L. Získané výsledky byly vyhodnoceny dostupnými metodami. cs
dc.format 68 s., 25 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 8874686 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Měsíček lékařský cs
dc.subject Calendula officinalis L cs
dc.subject plynová chromatografie cs
dc.subject Pot Marigold en
dc.subject Calendula officinalis L en
dc.subject gas chromatografy en
dc.title Analýza vybraných látek z rostliny Calendula officinalis L. cs
dc.title.alternative Analysis selected groups of substances from plant Calendula officinalis L. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Fišera, Miroslav
dc.date.accepted 2010-06-02
dc.description.abstract-translated In this diploma thesis we were engaged in herb Calendula officinalis L. from both botanical and chemical point of view. Emahasisi is laid on its matters with bio-active features and theirs determination at five samples. its were analysed selected groups of substances from plant Calendula officinalis L. by chromatographic metods in practical part of thhis aim. The results obtained are assessed using the avalaible methods. en
dc.description.department Ústav chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/199 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie potravin a bioaaktivních látek cs
dc.thesis.degree-discipline Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14579
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
sikora_2010_dp.pdf 8.463Mb PDF View/Open
sikora_2010_vp.doc 36Kb Microsoft Word View/Open
sikora_2010_op.pdf 34.53Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account