Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na mikroflóru chlazené drůbeže

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na mikroflóru chlazené drůbeže

Show full item record

No preview available
Title: Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na mikroflóru chlazené drůbeže
Author: Šteklová, Veronika
Advisor: Lukášková, Eva
Abstract: Hlavním cílem diplomové práce je ověřit antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na kůži chlazené drůbeže na celkový počet mikroorganismů. Na kůži chlazené drůbeže se mohou vyskytovat bakterie rodu Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus, koliformní bakterie a další aerobní a anaerobní bakterie. Chlazená drůbež je uchovávána při 6°po dobu 4 dnů, potřena kyselinou kaprylovou (o koncentracích 0,5%, 1%, 2%, 3%, 4%). V průběhu těchto 4 dnů jsou odebírány alikvótní podíly vzorku, promývány ve fyziologickém roztoku a následně je provedeno vyočkování vzorků na půdy. Tyto vzorky jsou inkubovány při teplotě 37°C po dobu 24 h. V průběhu těchto 3 dnů bude měřena hodnota pH chlazené drůbeže.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1401
Date: 2006-05-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šteklová_2006_dp.pdf 1.169Mb PDF View/Open
šteklová_2006_vp.doc 44.5Kb Microsoft Word View/Open
šteklová_2006_op.doc 44Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account