1. Teoretická část: Dokumentace přípravy, realizace bakalářské práce a rešerše 2. Praktická část: Mezihra - experimentální animovaný film.

DSpace Repository

Language: English čeština 

1. Teoretická část: Dokumentace přípravy, realizace bakalářské práce a rešerše 2. Praktická část: Mezihra - experimentální animovaný film.

Show full item record

No preview available
Title: 1. Teoretická část: Dokumentace přípravy, realizace bakalářské práce a rešerše 2. Praktická část: Mezihra - experimentální animovaný film.
Author: Trnka, Pavel
Advisor: Zeman, Michal
Abstract: Cílem této práce je popis a dokumentace procesu tvorby animovaného filmu Mezihra, jeho inspiračních zdrojů a myšlenkového kontextu. Dílo je koncipovaného jako výtvarné vyjád-ření části hudebně-dramatického díla Bohuslava Martinů Hry o Marii s názvem Mezihra. Jde o převzatou jihomoravskou lidovou melodii a text (sbírka Františka Sušila2). Animace je realizována klasickou kreslenou pookénkovou technikou na počítači. Výtvarné provedení příliš neinklinuje ke stylizaci ani nadsázce, přesto je z větší části založeno na fantazii autora. Z hlediska žánru jde o videoklip, který má díky epickému textu písně jasný příběh ve stylu lidové balady. Rámec příběhu je křesťanský a téma souvisí s nesvěcením neděle. Panna se nedostaví do kostela na mši, ďábel si na ní počká a unese ji, v pekle je dívka uvězněna v plamenech a prosí maminku za odpuštění.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14579
Date: 2010-08-06
Availability: Bez omezení
Department: Kabinet teoretických studií
Discipline: Multimedia a design - Animovaná tvorba
Grade for thesis and defense: B 13886


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
trnka_2010_bp.pdf 12.19Mb PDF View/Open
trnka_2010_vp.doc 78.5Kb Microsoft Word View/Open
trnka_2010_op.doc 93Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account