Technologie výroby jemného pečiva v malé pekárně.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Technologie výroby jemného pečiva v malé pekárně.

Show full item record

No preview available
Title: Technologie výroby jemného pečiva v malé pekárně.
Author: Šmehlíková, Monika
Advisor: Brachtl, Václav
Abstract: Tato bakalářská práce nejprve definuje jemné pečivo, požadavky na jakost jemného pečiva a požadavky na jakost náplně dle komoditní vyhlášky MZE v platném znění. V další významné části jsou charakterizovány základní suroviny pro výrobu jemného pečiva a to pšeničná mouka, droždí, cukr, sůl, tuk, voda, mléčné komponenty, vejce, chemické kypřící a zlepšující prostředky. V práci je popsána výroba a sortimenty jemného pečiva, rozdělení pečiva do jednotlivých kategorií, kdy největší část představuje vánočkové a koláčové pečivo, dále smažené pečivo, listové pečivo a křehké výrobky. V poslední části práce je popsáno výrobní zařízení v malé pekárně a je zde také pojednáno o stárnutí pečiva a možnostech jeho prodlužování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15223
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 22717


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šmehlíková_2011_bp.pdf 1.287Mb PDF View/Open
šmehlíková_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
šmehlíková_2011_op.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account