Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu

Show full item record

No preview available
Title: Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu
Author: Válková, Petra
Advisor: Pachlová, Vendula
Abstract: Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na výrobu sýru eidamského typu, na biochemické změny během zrání a možné způsoby akcelerace během zrání. Pro praktickou část byl zrealizován zrací pokus eidamské cihly, kdy po 3 dnech zrání v běžném zracím sklepě s teplotou 10 ? 2 °C byla část výroby přemístěna do ?zrací komory?, kde po zbytek doby zrání sýry byly při teplotě 16 ? 1 °C. Byl proveden mikrobiální rozbor se zaměřením na mléčné bakterie, koliformní bakterie a celkové počty mezofilních bakterií. U sýra zrajícího při teplotě 16 ? 1 °C byly zaznamenány vyšší počty všech sledovaných mikroorganismů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15549
Date: 2011-05-27
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 21823


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
válková_2011_bp.pdf 1.761Mb PDF View/Open
válková_2011_vp.pdf 63.18Kb PDF View/Open
válková_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account