Projekt eliminace dopadu pohybu měnového páru CZK/EUR prostřednictvím derivátových obchodů ve společnosti KASKO spol. s r.o.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Projekt eliminace dopadu pohybu měnového páru CZK/EUR prostřednictvím derivátových obchodů ve společnosti KASKO spol. s r.o.

Show full item record

No preview available
Title: Projekt eliminace dopadu pohybu měnového páru CZK/EUR prostřednictvím derivátových obchodů ve společnosti KASKO spol. s r.o.
Author: Hlošková, Alexandra
Advisor: Skopalík, Aleš
Abstract: Cílem diplomové práce je navrhnout společnosti KASKO úpravu dosavadního systému, jak eliminovat dopad posilujícího měnového páru CZK/EUR a to prostřednictvím derivátových obchodů se zaměřením na jednotlivé získané zakázky a tím na rentabilitu výroby. Teoretická část práce formuluje základní východiska pro zajišťování kurzového rizika - co rozumíme pod pojmem měnový kurz, měnový trh, devizové riziko, jaké jsou jeho strategie a jaký je jeho systém řízení. Další kapitoly teoretické části se zabývají charakteristikou nástrojů, které lze využít k zajištění proti kurzovému riziku. Analytická část se věnuje především současnému a předpokládanému vývoji měnového páru CZK/EUR a zároveň také makroekonomickým ukazatelům, které ho ovlivňuji. Na základě vypracované analytické části je zpracován projekt na eliminaci dopadu pohybu měnového páru CZK/EUR prostřednictvím derivátových obchodů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16458
Date: 2011-05-02
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav financí a účetnictví
Discipline: Finance
Grade for thesis and defense: B 22142


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hlošková_2011_dp.pdfBlocked 1.530Mb PDF
hlošková_2011_vp.zip 30.01Kb Unknown View/Open
hlošková_2011_op.tif 297.2Kb TIFF image View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account