Monitoring tukové bilance při výrobě čerstvých sýrů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Monitoring tukové bilance při výrobě čerstvých sýrů

Show full item record

No preview available
Title: Monitoring tukové bilance při výrobě čerstvých sýrů
Author: Weiglová, Veronika
Advisor: Zemanová, Vladimíra
Abstract: Cílem práce je seznámení se s jednotlivými složkami mléka a jejich vlivem na kvalitu sýru při výrobě. Byly taktéž popsány technologické postupy ovlivňující kvalitu sýru. V teoretické části je také vypracována literární rešerše o významu mléka a mléčných výrobků pro zdraví. V praktické části jsem prováděla fyzikálně-chemické rozbory a sledovala tak tučnost mléka, syrovátky a sýru. Ze zjištěných hodnot tučností byla vyhodnocena tuková bilance. Při provádění tukové bilance jsem posuzovala výrobní ztráty podniku. Na výrobní ztráty má vliv celá řada faktorů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17394
Date: 2011-05-26
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 21825


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
weiglová_2011_bp.pdf 833.7Kb PDF View/Open
weiglová_2011_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
weiglová_2011_op.doc 100.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account