Vliv kořenících směsí při výrobě čerstvých kozích sýrů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv kořenících směsí při výrobě čerstvých kozích sýrů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv kořenících směsí při výrobě čerstvých kozích sýrů
Author: Nekvapil, Jiří
Advisor: Matějíčková, Radmila
Abstract: Cílem mé práce bylo vyrobit čerstvé kozí sýry s kořením ve hmotě a s kořením na povrchu. Provést jejich senzorickou analýzu. Zjistit zda sýry nemají vady v chuti, vůni, konzistenci a barvě.Hodnotilo se 6 vzorků. Mezi posuzovateli byli studenti a učitelé SPŠM a VOŠ Kroměříž. Celkem bylo 11 posuzovatelů. Pro koření je typické, že dodává sýrům vůni v kombinaci s charakteristickou chutí. Na roz-díl od přísad a aromatizátorů má koření ve většině případů také vlastnosti baktericidní, zejména proti hnilobným bakteriím, a proto podporuje konzervaci. Jako koření se používají různé části rostlin, z nichž každá má svoji specifickou vůni a různý stupeň palčivosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17820
Date: 2011-05-26
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 21809


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
nekvapil_2011_bp.pdf 1.672Mb PDF View/Open
nekvapil_2011_vp.doc 99Kb Microsoft Word View/Open
nekvapil_2011_op.doc 100Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account