Stanovení polyfenolických látek ve vybraných potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení polyfenolických látek ve vybraných potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení polyfenolických látek ve vybraných potravinách
Author: Michálková, Jitka
Advisor: Fišera, Miroslav
Abstract: Cílem této práce bylo vyvinout metody stanovení a identifikace polyfenolických látek v potravinách metodou HPLC v kombinaci s ESI - MS. První část této diplomové práce se zabývá klasifikací jednotlivých polyfenolických látek. Jsou zde charakterizovány základní skupiny a jejich nejčastěji se vyskytující zástupci. Následuje kapitola, která je věnována potravinám, v nichž se polyfenoly vyskytují ve významném množství. Dále jsou charakte-rizovány dvě metody používané při stanovení polyfenolů v potravinách, tj. MS a HPLC. Posledním oddílem je experimentální část. Zde je popsán způsob, jakým bylo postupováno při stanovení vybraných polyfenolických látek metodou HPLC a ESI-MS.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18164
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Grade for thesis and defense: B 20082


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
michálková_2011_dp.pdf 3.333Mb PDF View/Open
michálková_2011_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account