Stanovení fenolických látek a antioxidační aktivity u cereálií

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Stanovení fenolických látek a antioxidační aktivity u cereálií

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení fenolických látek a antioxidační aktivity u cereálií
Autor: Mrázová, Eva
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Diplomová práce byla zaměřena na studium obsahu fenolických látek a celkové antioxidační aktivity v obilovinách (př. kamut, grünkern, špaldové kernotto, pšenice špalda, rýže natural, aj.). Fenolické látky byly stanoveny spektrofotometricky s pomocí Folinova činidla. Antioxidační aktivita byla stanovena pomocí metod ABTS a DPPH. Nejvyšší obsah celkových polyfenolů a nejvyšší antioxidační aktivita v analyzovaných vzorcích byla naměřen v rýži natural.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18193
Datum: 2011-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: C 22632


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
mrázová_2011_dp.pdf 3.194Mb PDF Zobrazit/otevřít
mrázová_2011_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
mrázová_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet