Ochranná bariérová funkce kožního povrchu diabetické nohy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Ochranná bariérová funkce kožního povrchu diabetické nohy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pavlačková, Jana
dc.contributor.author Polášková, Jana
dc.date.accessioned 2012-03-11T15:05:58Z
dc.date.available 2012-03-11T15:05:58Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/18417
dc.description.abstract Tato práce se zabývá ochranou bariérovou funkcí kožního povrchu diabetické nohy. Práce je zaměřena na zkoumání vlivu účinků jednotlivých vybraných hydratačních krémů pro nohy diabetiků. K měření hydratačních účinků byla použita korneometrická metoda v růz-ných aplikačních režimech. Hydratační účinky jednotlivých hydratačních krémů byly srov-nány s deklarovanými účinky od výrobce. cs
dc.format 90 s. cs
dc.format.extent 7071153 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Diabetes mellitus cs
dc.subject hydratační krémy cs
dc.subject hydratace cs
dc.subject pokožka cs
dc.subject Diabetes mellitus en
dc.subject moisturizing creams en
dc.subject moisturizing en
dc.subject skin en
dc.title Ochranná bariérová funkce kožního povrchu diabetické nohy cs
dc.title.alternative Skin protective and barrier function of diabetic foot en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Vltavská, Pavlína
dc.date.accepted 2011-06-01
dc.description.abstract-translated This work deals with the protective barier function of skin surface of diabetic foot. Purpose of the study was aimed at understanding the effect of selected cosmetic products of dia-betic foot. For this work was used the method of direct measurement of moisture on the principle of electrically capacity. Skin hydration measurement was performed on a group of selected volunteers. The results were recorded in tables and graphs. In conclusion, the evaluations of moisturizing effects was made. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/205 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22821
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
polášková_2011_dp.pdf 6.743Mb PDF View/Open
polášková_2011_vp.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open
polášková_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account