Návrh doporučených dávek potravin pro vybrané skupiny obyvatel

DSpace Repository

Language: English čeština 

Návrh doporučených dávek potravin pro vybrané skupiny obyvatel

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Pšenčíková, Eliška
dc.date.accessioned 2010-07-14T00:45:26Z
dc.date.available 2010-07-14T00:45:26Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/1990
dc.description.abstract Cílem práce bylo navrhnout doporučené dávky potravin pro skupiny muži a ženy ve věku 19 - 59 let, s různými stupni fyzické zátěže. Tyto dávky potravin byly odvozeny na základě jídelních lístků, které byly sestavovány tak, aby naplnily výživové doporučené dávky pro vybrané skupiny obyvatelstva. Výsledkem pak byly tři varianty skladby spotřeby potravin pro každou ze čtyř vybraných skupin obyvatelstva, jimiž byly ženy a muži středně těžce pracující a ženy a muži lehce pracující. Z nejpřijatelnějších variant skladeb spotřeby potra-vin byly odvozeny doporučené dávky potravin pro zadané skupiny obyvatelstva. cs
dc.format 56 s. cs
dc.format.extent 852510 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject výživová doporučená dávka cs
dc.subject doporučení založená na skupinách potravin cs
dc.subject základní složky potravy cs
dc.subject jídelní lístek cs
dc.subject nutriční faktory cs
dc.subject skladba spotřeby potravin cs
dc.subject recommended dietetical rations en
dc.subject recommendation of nutrition for foodstuffs en
dc.subject basis components of food en
dc.subject menu en
dc.subject nutritional factors en
dc.subject the composition of foodstuffs' con-sumption en
dc.title Návrh doporučených dávek potravin pro vybrané skupiny obyvatel cs
dc.title.alternative Proposal of recommended food rations for the selected groups of population en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2006-06-23
dc.description.abstract-translated The aim of the thesis was to propose the recommended rations foodstuffs for groups of men and women at the age from 19 to 59, with different level of physical loading. These rations of foodstuffs were deducated on the basis of the dining-menus which were made up so that they filled recommended dietetical rations for the selected groups of population. The result was three versions of recommended rations foodstuffs for each group. These groups were medium hard working men, lightly working men, medium hard working wo-men and slightly working women. The recommended rations of foodstuffs for each group were derived from the best variant of the composition of foodstuffs' consumption. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2286
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
pšenčíková_2006_bp.pdf 832.5Kb PDF View/Open
pšenčíková_2006_vp.doc 43Kb Microsoft Word View/Open
pšenčíková_2006_op.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account