Sladkovodní ryby ve veřejném stravování

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sladkovodní ryby ve veřejném stravování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Šimek, Lubomír
dc.contributor.author Jarošová, Zdeňka
dc.date.accessioned 2010-07-14T01:29:06Z
dc.date.available 2010-07-21T08:57:09Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/2088
dc.description.abstract Chov a lov ryb má u nás doslova staletou tradici a jméno jako Jan Dubravius, Jakub Krčín z Jelčan a Štěpánek Netolický u nás zná snad každý druhý občan.Český kapr byl a je znám i ceněn po celém světě, kromě toho i další druhy, které u nás pěstujeme a vyvážíme. V minulosti byly ryby jedním z nejoblíbenějších denních jídel i svátečních. Jedly se ve městech i na venkově. Byly připravovány nejrůznějšími způsoby a jedly se nejen ty, které se lovily u nás,ale dokonce se k nám dovážely i ryby mořské.Samozřejmě ne čerstvé, ale nejčastěji nasolené, uzené či sušené. cs
dc.format 40. s, 9 obr., 6 tab. cs
dc.format.extent 1336429 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Práce bude přístupná bez omezení od 31.05.2008
dc.subject Rozdělení ryb cs
dc.subject chemické složení ryb cs
dc.subject anatomie ryby cs
dc.subject rybí jídla cs
dc.subject Fish dividing en
dc.subject chemical strutrure of fish en
dc.subject fish anatomy en
dc.subject fish food en
dc.title Sladkovodní ryby ve veřejném stravování cs
dc.title.alternative Freshwater fish in public board en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kašpárková, Věra
dc.date.accepted 2006-06-19
dc.description.abstract-translated Fishing and fish breeding is in our country literally a hundreds years old tradition and names like Jan Dubravius, Jakub Krčín of Jelčan and Štěpánek Netolický are well-known to almost every second inhabitant. Czech carp was and still is popular and reputable all over the world, except that one there are also another species that are bred in our country and exported. In the past, fish were among one of the most popular every day and also festive meals. They were eaten in towns and countryside, too. They were prepared in various ways, and eaten not only the species angled in our country, but even imported salt-water fish. Of course not fresh, but mostly salted, smoked or dried. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.rights.auth veřejné cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2565
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade D


Files in this item

Files Size Format View
jarošová_2006_bp.pdf 1.274Mb PDF View/Open
jarošová_2006_vp.doc 42Kb Microsoft Word View/Open
jarošová_2006_op.doc 37.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account