Ochrana osobních údajů ve veřejné správě

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Ochrana osobních údajů ve veřejné správě

Show full item record

No preview available
Title: Ochrana osobních údajů ve veřejné správě
Author: Mořkovský, Štěpán
Advisor: Matula, Miloš
Abstract: Cílem této práce je popsat, jak je zajištěna ochrana osobních údajů při výkonu veřejné správy. V teoretické části autor popisuje, jak je obecně upraveno jedno ze základních práv jedince, totiž právo na soukromí, jehož součástí je i právo před neoprávněným nakládáním s jeho osobními údaje a informuje čtenáře o tom, jak je v našem právním řádu upraveno nakládání s osobními údaji se zaměřením na jejich ochranu při výkonu veřejné správy. V praktické části autor rozebírá rozhodování Ústavního soudu ČR ve věcech ochrany osobních údajů a hodnotí právní úpravu v oblasti ochrany osobních údajů, přičemž hodnotí ochranu osobních údajů z pohledu zákona o ochraně osobních údajů a z pohledu činnosti Úřadu pro ochranu osobních údajů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/2146
Date: 2006-05-19
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav veřejné správy a regionálního rozvoje
Discipline: Veřejná správa a regionální rozvoj
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
mořkovský_2006_bp.pdfBlocked 1.231Mb PDF
mořkovský_2006_vp.doc 52Kb Microsoft Word View/Open
mořkovský_2006_op.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account