Viv modifikace postupu pekařského pokusu na kvalitu kukuřičného pečiva

DSpace Repository

Language: English čeština 

Viv modifikace postupu pekařského pokusu na kvalitu kukuřičného pečiva

Show full item record

No preview available
Title: Viv modifikace postupu pekařského pokusu na kvalitu kukuřičného pečiva
Author: Lichnovská, Vladislava
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Tato diplomová práce byla zpracována na téma "Vliv modifikace postupu pekařského pokusu na kvalitu kukuřičného pečiva". Zabývá se charakteristikou kukuřice Zea mays L., mlýnským zpracováním kukuřičného zrna, technologickými a nutričními vlastnostmi pekařských mouk a použití při výrobě běžného pečiva. Cílem práce bylo zkoumat vliv podílu spařené a nespařené kukuřičné mouky na pekařskou jakost a texturní vlastnosti pečiva. Práce byla založena na modifikaci pekařského pokusu a jejím vlivu na výrobu bezlepkového pečiva. Při výzkumu bylo použito 11 vzorků s různými poměry spařené a nespařené mouky. S vyšším podílem spařené mouky se zvyšuje výška bochníku a snižuje kohezivnost.
URI: http://hdl.handle.net/10563/21897
Date: 2012-07-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: E 28327


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
lichnovská_2012_dp.pdf 2.915Mb PDF View/Open
lichnovská_2012_vp.doc 103Kb Microsoft Word View/Open
lichnovská_2012_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account