Antibakteriální účinky mikroemulzí vybraných monoacylglycerolů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antibakteriální účinky mikroemulzí vybraných monoacylglycerolů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hauerlandová, Iva
dc.contributor.author Mikušová, Nikola
dc.date.accessioned 2013-10-07T22:38:10Z
dc.date.available 2013-10-07T22:38:10Z
dc.date.issued 2012-02-24
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22127
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá přípravou mikroemulzí s monoacylglyceroly (MAG) a sledováním případných antimikrobních účinků těchto emulzí. Teoretická část je věnována emulzím, mikroemulzním, jejich vlastnostem a přípravě. Dále jsou zde charakterizovány monoacylglyceroly a jejich antimikrobní účinky. Poslední část teoretické části je zaměřena na bakterie, jejich vlastnosti, růst a množení. V praktické části práce byly připraveny mik-roemulze a byl sledován jejich vliv na růst vybraných Gram-pozitivních a Gram-negativních bakterií. cs
dc.format 61 s. (11 726 znaků) cs
dc.format.extent 3666598 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mikroemulze cs
dc.subject monoacylglycerol cs
dc.subject antimikrobní účinek cs
dc.subject Gram-pozitvní bakterie cs
dc.subject Gram-negativní bakterie cs
dc.subject microemulsion en
dc.subject monoacylglycerol en
dc.subject antimicrobial effect en
dc.subject Gram-positive bacteria en
dc.subject Gram-negative bacteria en
dc.title Antibakteriální účinky mikroemulzí vybraných monoacylglycerolů cs
dc.title.alternative Antibacterial Effects of Microemulsions of Selected Monoacylglycerols en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lorencová, Eva
dc.date.accepted 2012-06-14
dc.description.abstract-translated This thesis work deals with the preparation of microemulsion with monoacylglycerols (MAG) and their antimicrobial activity. In the theoretical part emulsions, microemulsions, their properties and preparation were summarized. Additionally, monoaclyglycerols and their antimicrobial effects are characterized. The last part of the theoretical section focuses on bacterial properties, growth and multiplication. The experimental part consists of preparation of microemulsions and determination of their antibacterial effect against selected Gram-positive and Gram-negative bacteria. en
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/145 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25864
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
mikušová_2012_bp.pdf 3.496Mb PDF View/Open
mikušová_2012_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
mikušová_2012_op.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account