Vliv kvality suroviny a podmínek extruze na kvalitu extrudovaných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv kvality suroviny a podmínek extruze na kvalitu extrudovaných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Vliv kvality suroviny a podmínek extruze na kvalitu extrudovaných výrobků
Author: Lichnovský, Miroslav
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Cílem diplomové práce bylo popsat a zhodnotit vliv chemického složeni a fyzikálních vlastnosti kukuřičné mouky a krupice na kvalitu extrudovaných výrobků. V teoretické části je popsána konstrukce extruderu a faktory ovlivňující extruzní proces. praktické části byly laboratorně stanoveny obsahy hlavních chemických složek a zhodno-cen jejich vliv na texturu a objemovou hmotnost extrudátu. Vztahy mezi jednotlivými pa-rametry byly statisticky vyhodnoceny. Bylo zjištěno, že vyšší obsah vody a bílkovin a větší granulace suroviny, významně zvyšuje objemovou hmotnost extrudátů. Vyšší obsah bílko-vin zlepšuje elasticitu těsta a umožňuje větší expanzi produktů
URI: http://hdl.handle.net/10563/22270
Date: 2012-01-06
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 25598


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
lichnovský_2012_dp.pdf 2.745Mb PDF View/Open
lichnovský_2012_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
lichnovský_2012_op.doc 104.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account