Využití Ramanovy spektroskopie v potravinářství.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití Ramanovy spektroskopie v potravinářství.

Show full item record

No preview available
Title: Využití Ramanovy spektroskopie v potravinářství.
Author: Čapáková, Romana
Advisor: Bučková, Martina
Abstract: Tato práce se zaměřuje na využití Ramanovy spektroskopie v potravinářském průmyslu. I když se jedná o poměrně novou metodu, je vypracováno již několik studií s ukázkami jejího praktického využití. Je zde stručně charakterizován samotný princip Ramanova jevu, jeho výhody i nevýhody a také techniky jeho zesílení. Stěžejní část práce je pak zaměřena na seznámení se se studiemi základních i vedlejších potravinových složek. V rámci srovnání aplikačních možností je stručně shrnuto využití Ramanovy spektroskopie v ostatních vědních disciplínách.
URI: http://hdl.handle.net/10563/22821
Date: 2012-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 26740


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
čapáková_2012_bp.pdf 2.102Mb PDF View/Open
čapáková_2012_vp.doc 93Kb Microsoft Word View/Open
čapáková_2012_op.pdf 162.5Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account