Fytoestrogeny a jejich význam

DSpace Repository

Language: English čeština 

Fytoestrogeny a jejich význam

Show simple item record

dc.contributor.advisor Severová, Marta
dc.contributor.author Buchtová, Jana
dc.date.accessioned 2013-10-09T06:12:08Z
dc.date.available 2013-10-09T06:12:08Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/22987
dc.description.abstract Fytoestrogeny jsou rozmanitá skupina rostlinných polyfenolů, které jsou schopné aktivovat estrogenové receptory. Převážnou většinu přijímá lidské tělo potravou a to rostlinou ale i živočišnou. O vlivu fytoestrogenů na lidský organismus je vedena řada studií, nicméně mnohé výsledky jsou nejednotné. Bakalářská práce se zabývá chemickou strukturou fytoestrogenů, jejich účinkem na lidské zdraví, zdroji fytoestrogenů a to zdroji rostlinnými i živočišnými, chemickým stanovením a potravinovými doplňky na bázi estrogenů. cs
dc.format 52 s. cs
dc.format.extent 1387426 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject fytoestrogeny cs
dc.subject sója cs
dc.subject menopauza cs
dc.subject phytoestrogens en
dc.subject soya en
dc.subject menopause en
dc.title Fytoestrogeny a jejich význam cs
dc.title.alternative Phytoestrogens and Their Importance en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2012-06-12
dc.description.abstract-translated Phytoestrogens are a diverse group of vegetable polyphenols capable of activating estrogenic receptors. Overwhelming majority is taken in by the human body in the form of food, both - vegetable and animal. There is number of studies concerned about the influence of phytoestrogens on human organism, however many of the results are disunited. My bachelor's thesis focuses on the chemical structure of phytoestrogens and their impact on human health. It further examines the vegetable and animal sources of phytoestrogens, chemical determination and food supplements on estrogenic basis. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25596
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
buchtová_2012_bp.pdf 1.323Mb PDF View/Open
buchtová_2012_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word View/Open
buchtová_2012_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account