Využití biopolymerů jako obalových materiálů potravin

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Využití biopolymerů jako obalových materiálů potravin

Show full item record

No preview available
Title: Využití biopolymerů jako obalových materiálů potravin
Author: Brogowski, Jakub
Advisor: Sedláček, Tomáš
Abstract: ato diplomová práce se zabývá možností využití biopolymerů jako obalových matriálů potravin. Byl pozorován vliv vzorků folií na skladované potraviny a vliv skladovacích podmínek a skladovaného obsahu na obalový materiál. Srovnávány byly různé druhy folií, které byly udržovány v různých prostředích. Proměnou zde byla teplota a vlhkost. Kon-krétně byl v časovém horizontu stanoven obsah kyseliny askorbové ve skladovaném ovoci resp. jeho úbytek. U fólií byly pomocí tahové zkoušky, DSC, FTIR spektroskopie a paro-propustnosti sledovány změny sledovány změny fyzikálně-mechanických vlastností. Vý-sledky naznačují zanedbatelný vliv bio polymerního obalového materiálu na obsahu vita-mínu C během skladovacího procesu ve srovnání s běžně dostupnými produkty. U fólií z biopolymerů byly zaznamenány nejrozsáhlejší strukturální změny v návaznosti na jejich dispozice k degradaci.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23572
Date: 2013-02-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
brogowski_2013_dp.pdf 1.526Mb PDF View/Open
brogowski_2013_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
brogowski_2013_op.doc 100Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account