Vliv síření vína na jeho vybrané analytické ukazatele

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv síření vína na jeho vybrané analytické ukazatele

Show full item record

No preview available
Title: Vliv síření vína na jeho vybrané analytické ukazatele
Author: Uherek, Dušan
Advisor: Valášek, Pavel
Abstract: Tématem této diplomové práce bylo stanovení míry vlivu přídavku oxidu siřičitého do lahvovaných vín. Práce také popisuje technologické postupy výroby vína a charakterizuje použití oxidu siřičitého při aplikaci do vína. Celkem bylo analyzováno dvanáct párů vzorků bílých vín s rozdílným obsahem oxidu siřičitého. Kromě analýzy na oxid siřičitý, byl sledován obsah rozpuštěného kyslíku, celková antioxidační kapacita metodou s DPPH a byla provedena analýza aromatických látek pomocí plynové chromatografie. Rozdíly ve zkoumaných vzorcích se na závěr analyzovaly pomocí trojúhelníkové zkoušky. Cílem práce bylo vyhodnotit, zda rozdílná úroveň přídavku SO2 v lahvích má zásadní vliv na zkoumané kvalitativní ukazatele.
URI: http://hdl.handle.net/10563/23729
Date: 2013-02-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 30453


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
uherek_2013_dp.pdf 10.25Mb PDF View/Open
uherek_2013_vp.pdf 63.10Kb PDF View/Open
uherek_2013_op.doc 94Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account