Specifika výživy dětí od narození do jednoho roku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Specifika výživy dětí od narození do jednoho roku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Lukášová, Eva
dc.date.accessioned 2013-10-11T04:41:39Z
dc.date.available 2013-10-11T04:41:39Z
dc.date.issued 2013-02-11
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/24087
dc.description.abstract Práce je zaměřena na výživu dětí od narození do jednoho roku. Zabývá se energetickými a nutričními požadavky pro danou fyziologickou skupinu. Charakterizuje druhy mléčné výživy i postupné zavádění jednotlivých potravin do jídelníčku kojenců. Praktická část práce se zaměřuje na zjištění stavu výživy dětí do jednoho roku, zejména na délku kojení, výběr náhradní mléčné výživy, zavádění příkrmů, používání potravin vyráběných pro tuto věkovou skupinu strávníků a jejich nabídku na trhu. cs
dc.format 101 s. (136 665 znaků) cs
dc.format.extent 5113825 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kojenecká výživa cs
dc.subject mléčná výživa cs
dc.subject náhradní mléčná výživa cs
dc.subject příkrm cs
dc.subject nemléčný příkrm cs
dc.subject baby food en
dc.subject milk food en
dc.subject replacement milk food en
dc.subject side dish en
dc.subject solid food en
dc.title Specifika výživy dětí od narození do jednoho roku cs
dc.title.alternative Specification of Nutrition for Children from Birth to One Year Old en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2013-05-27
dc.description.abstract-translated The work is focused on nutrition of children from birth to one year. It deals with the energy and nutritional requirements for the physiological group. Characterizing the type of milk pro-living and the gradual introduction of foods into the diet of infants. Practical work fo-cuses on finding the nutritional status of children under one year, especially on the duration of breastfeeding, select replacement milk formulas, the introduction of complementary feeding, the use of food produced for the cap-ment group of boarders and their offer on the market. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18592 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 30828
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2013-05-13


Files in this item

Files Size Format View
lukášová_2013_dp.pdf 4.876Mb PDF View/Open
lukášová_2013_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
lukášová_2013_op.doc 94.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account