Kvasné procesy ve víně

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kvasné procesy ve víně

Show full item record

No preview available
Title: Kvasné procesy ve víně
Author: Doležalová, Alena
Advisor: Holko, Ivan
Abstract: Cílem této práce bylo napsat literární rešerši popisující kvasné procesy ve víně prová-děné kvasinkami divokými nebo čistou kulturou kvasinek. Kvasinky přirozeně se na-cházejí na povrchu hroznu. Při spontánním kvašení právě tyto divoké kvasinky startují fermentaci v moštu, poté během hlavního kvašení přebírá kvasinka Saccharomyces ce-revisiae dominantní roli. Naopak čistá kultura je naočkovaná do moštu eliminovaného od mikroorganismů, čímž se dosáhne řízené fermentace. Vliv kvasné technologie má vliv na senzorickou stránku vína. Spontánně kvašená vína se mohou chlubit svou jedi-nečností, plnou chutí a kompletním spektrem aromatických látek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24232
Date: 2013-02-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 30362


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
doležalová_2013_bp.pdf 2.714Mb PDF View/Open
doležalová_2013_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
doležalová_2013_op.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account