Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium

Show full item record

No preview available
Title: Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium
Author: Mandová, Veronika
Advisor: Pleva, Pavel
Abstract: Bakalářské práce se zabývá studií různých podmínek statické kultivace, tzv. činiteli ovlivňují tvorbu biogenních aminů a polyaminů vznikající činností dekarboxyláza-pozitivních bakterií. Dekarboxylázová aktivita byla sledována u Enterococcus faecium izolovaného z masa králíka. Teoretická část je zaměřena na chemickou strukturu biogenních aminů a polyaminů, jejich výskyt, vliv na organizmus a vznik. Je charakterizován rod Enterococcus a jeho příznivé a škodlivé účinky. Cílem praktické části byla detekce a stanovení přesného množství produkovaných biogenních aminů a polyaminů při určité teplotě, pH a koncentraci NaCl. Schopnost růstu Enterococcus faecium v různých kultivačních podmínkách byla sledována měřením optické denzity. Stanovení aminů bylo provedeno vysokoúčinnou kapalinou chromatografií. Nejvíce produkovaným biogenním aminem byl tyramin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/24802
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
mandová_2013_bp.pdf 2.173Mb PDF View/Open
mandová_2013_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
mandová_2013_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account