Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Využití probiotických bakterií ve fermentovaných potravinách
Author: Konečná, Markéta
Advisor: Holko, Ivan
Abstract: Tato bakalářská práce je zaměřena na probiotika a jejich využití ve fermentovaných potravinách. Popisuje jak základní charakteristiky a požadavky na probiotické bakterie, tak jejich následný vliv na lidský organismus a výživovou hodnotu fermentovaných potravin. Dále je zde uvedena možnost náhrady klasických startovacích kultur za startovací kultury probiotické. Okrajově jsou zmíněna i témata, která s probiotiky souvisí, jako prebiotika a synbiotika.
URI: http://hdl.handle.net/10563/25441
Date: 2013-01-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 25812


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
konečná_2013_bp.pdf 1.602Mb PDF View/Open
konečná_2013_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word View/Open
konečná_2013_op.doc 92Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account