Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení anthokyaninových barviv v různých odrůdách červených vín
Author: Marková, Nikola
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Předložená bakalářská práce se zabývá stanovením anthokaninových barviv v červeném víně metodami spektrální analýzy. U vybraných odrůdových vín Dornfelder, Rulandské modré, Modrý Portugal, Zweigeltrebe a Směs vín byla stanovena hustota vína pyknometricky, dále bylo stanoveno množství anthokyaninových barviv, barevné intenzity a odstín analyzovaných vzorků červených vín. Stanovením trichromatických charakteristik byly zjištěny tři základní vlastnosti vína: jas, sytost a barevný odstín.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28244
Date: 2014-01-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: D


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
marková_2014_dp.pdf 1.329Mb PDF View/Open
marková_2014_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
marková_2014_op.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account