Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu

Show full item record

No preview available
Title: Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu
Author: Herberová, Věra
Advisor: Pachlová, Vendula
Abstract: Tato diplomová práce porovnává vlastnosti sýrů holandského typu při různých relativních vlhkostech během zrání. Byl založen zrací pokus modelových bloků sýrů, které zrály pod nátěrovým obalem a smrštitelnou fólií při různých relativních vlhkostech. U vzorků sýrů byly sledovány úbytky hmotnosti od původní hmotnosti a byla stanovena základní chemická analýza (vlhkost, pH), obsah volných aminokyselin, obsah biogenních aminů a texturní profilová analýza v závislosti na počtu vrstev polymerního nátěru. Z výsledku experimentu vyplynulo, že různé relativní vlhkosti a použitý obalový materiál mají výrazný vliv na průběh změn během zrání sýrů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/28553
Date: 2014-02-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: D


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
herberová_2014_dp.pdf 2.812Mb PDF View/Open
herberová_2014_vp.pdf 162.9Kb PDF View/Open
herberová_2014_op.doc 99Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account