Aplikace kolagenu do masných výrobků

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Aplikace kolagenu do masných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Aplikace kolagenu do masných výrobků
Author: Brychtová, Michaela
Advisor: Gál, Robert
Abstract: Tato diplomová práce v teoretické části pojednává především o aplikaci různých forem kolagenu v potravinářství, lékařství a kosmetologii. Experiment se zabývá přídavky kolagenního hydrolyzátu do jemně mělněných masných výrobků. Je zkoumán jeho vliv na významné technologické vlastnosti, jako jsou ztráty vařením, pH, vaznost vody a texturní parametry tvrdost, tuhost, kohezivnost a gumovitost. První část experimentu je věnována přídavkům kolagenního hydrolyzátu od koncentrace 0,00 % do 2,00 % po kroku 0,25 %. V druhé části je zvolena kombinace dihydrogendifosforečnanu sodného přidávaného v konstantním množství 0,20 % a kolagenního hydrolyzátu přidávaného taktéž od 0,00 % do 2,00 % po kroku 0,25 %.
URI: http://hdl.handle.net/10563/29447
Date: 2014-02-10
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Grade for thesis and defense: A 35501


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
brychtová_2014_dp.pdf 1.869Mb PDF View/Open
brychtová_2014_vp.pdf 158.3Kb PDF View/Open
brychtová_2014_op.pdf 134.7Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account