Orientační měření barev v potravinářství

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Orientační měření barev v potravinářství

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ponížil, Petr
dc.contributor.author Kubíčková, Klára
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:26:40Z
dc.date.available 2015-07-24T12:26:40Z
dc.date.issued 2015-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/31108
dc.description.abstract Cílem práce je navrhnout orientační metodu měření barev pomocí digitálního fotoaparátu. Metoda by měla být orientační, levnější a dostupnější než standardní kolorimetrická nebo spektrofotometrická měření. Výsledky porovnám pomocí barevného vzorníku a počítačového programu GIMP.
dc.format 72 s.
dc.format.extent 2767779
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject barva cs
dc.subject barevné prostředí cs
dc.subject měření barev cs
dc.subject GIMP cs
dc.subject barevný vzorník CMYK BASIC cs
dc.subject CMYK cs
dc.subject RGB cs
dc.subject HSV cs
dc.subject RAW cs
dc.subject digitální fotoaparát cs
dc.subject color en
dc.subject colorful environment en
dc.subject color measrement en
dc.subject GIMP en
dc.subject color sampler CMYK BASIC en
dc.subject CMYK en
dc.subject RGB en
dc.subject HSV en
dc.subject digital camera en
dc.title Orientační měření barev v potravinářství
dc.title.alternative Approximate Color Measurement in Food Procesing Industry
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Grulich, Ondřej
dc.date.accepted 2015-05-26
dc.description.abstract-translated The main objective of this work is to propose an indicative method of color measurement by using a digital camera. The method should be indicative, cheaper and more accessible than standard colorimetric or spectrophotometric measurments. The results will be compared by using a color sampler and a computer program GIMP.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 33373
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2015-04-24


Files in this item

Files Size Format View Description
kubíčková_2015_dp.pdf 2.639Mb PDF View/Open None
kubíčková_2015_op.pdf 534.8Kb PDF View/Open None
kubíčková_2015_vp.pdf 520.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account