Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb

Show full item record

No preview available
Title: Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb
Author: Strašáková, Monika
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo popsat nutriční a kulinářskou úpravu masa sladkovodních ryb. V práci je popsáno zpracování ryb od zabití až po různé tepelné úpravy. Další část je zaměřena na charakteristiku jakosti rybího masa, kde je zmíněno jeho chemické složení a nutriční vlastnosti. Rybí maso je hodně doporučováno kvůli příznivým vlivům chemického složení na lidský organismus. Rybí výrobky jsou pro nás důležité díky biologické hodnotě tuku, který obsahuje velké množství polynenasycených mastných kyselin. Mastné kyseliny slouží jako prevence mnoha civilizačních chorob. Z těchto důvodů by ryby neměly chybět na našem jídelníčku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31127
Date: 2015-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
strašáková_2015_dp.pdf 1.327Mb PDF View/Open None
strašáková_2015_op.pdf 522.7Kb PDF View/Open None
strašáková_2015_vp.pdf 542.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account