Výskyt a toxicita akrylamidu v potravinách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Výskyt a toxicita akrylamidu v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Výskyt a toxicita akrylamidu v potravinách
Author: Ondrušová, Pavlína
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: V bakalářské práci je charakterizován akrylamid, procesní kontaminant a potenciální lidský karcinogen, a jeho vznik v potravinách během tepelné úpravy potravin. Také jsou popsány rizikové potraviny, u nichž se v průběhu tepelné přípravy předpokládá zvýšený obsah této látky, a možnosti snížení akrylamidu v těchto potravinách. Práce se věnuje i toxickým účinkům akrylamidu a shromažďuje doposud zjištěné informace ze studií provedených na zvířatech a lidech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31596
Date: 2015-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
ondrušová_2015_dp.pdf 2.177Mb PDF View/Open None
ondrušová_2015_op.pdf 634.1Kb PDF View/Open None
ondrušová_2015_vp.pdf 628.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account