Přístupy ke studiu mikrobiální diverzity potravin

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Přístupy ke studiu mikrobiální diverzity potravin

Show full item record

No preview available
Title: Přístupy ke studiu mikrobiální diverzity potravin
Author: Holas, Ondřej
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: V přírodě vytváří mikroorganizmy mikrobiální společenstva, jejichž diverzita je typická druhovou bohatostí a relativním zastoupením druhů. Cílem bakalářské práce bylo popsat metody, které lze použít ke studiu mikrobiální diverzity potravin. V současnosti se stále více využívají metody bez potřeby kultivace. Mikrobiální diverzita potravin rostlinného a živočišného původu se zásadně odlišuje. V praktické části byla zkoumána mikroflóra jedlého hmyzu a jedlého květu. Pro stanovení mikrobiální diverzity byly použity molekulární metody ARDRA a TGGE. Ve vzorcích jedlého hmyzu byla prokázána velká mikrobiální rozmanitost, zatímco jedlý květ měl mikroflóru znatelně chudší.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31955
Date: 2015-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
holas_2015_dp.pdf 1.866Mb PDF View/Open None
holas_2015_op.pdf 632.4Kb PDF View/Open None
holas_2015_vp.pdf 150.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account