Možnosti využití syrovátky v biotechnologiích

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Možnosti využití syrovátky v biotechnologiích

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti využití syrovátky v biotechnologiích
Author: Petreňová, Michaela
Advisor: Buňka, František
Abstract: Předkládána bakalářská práce je zaměřená na problematiku využití syrovátky v biotechnologiích. Teoretická část popisuje chemické složení a vlastnosti syrovátky, dále jsou vysvětleny tlakové membránové separační procesy a možnost jejich aplikace v mlékárenském průmyslu, v poslední kapitole jsou vypsány možnosti využití syrovátky v biotechnologiích. V praktické části byly sledovány vybrané hydrolytické procesy laktosy v modelových vzorcích syrovátky. Závěrem celé práce je vyhodnocení závislosti obsahu monosacharidů na faktorech, jež působily na vzorky během hydrolysy laktosy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/31958
Date: 2015-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
petreňová_2015_dp.pdf 2.015Mb PDF View/Open None
petreňová_2015_op.pdf 531.5Kb PDF View/Open None
petreňová_2015_vp.pdf 524.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account