Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů

Show full item record

No preview available
Title: Vliv teploty na stabilitu a antimikrobní účinnost kosmetických gelů
Author: Burianová, Kateřina
Advisor: Egner, Pavlína
Abstract: Práce byla zaměřená na testování stability gelů obohacených o netradiční antimikrobní látky (kyselina mandlová a esenciální oleje) v různých teplotních režimech a následné ověřování jejich antimikrobních vlastností. Základem pro tvorbu gelů byla látka na bázi kyseliny akrylové (Carbomer). Na základě testování lze říci, že zvýšená teplota, společně s prodlužující dobou skladování má nepříznivý vliv, jak na stabilitu, tak na antimikrobní účinnost připravených gelů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/33583
Date: 2015-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Grade for thesis and defense: A 39333


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
burianová_2015_dp.pdf 2.345Mb PDF View/Open
burianová_2015_vp.pdf 234.9Kb PDF View/Open
burianová_2015_op.pdf 145.3Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account