Porovnání účinnosti vybraných rostlinných olejů v emulzních systémech na pokožku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Porovnání účinnosti vybraných rostlinných olejů v emulzních systémech na pokožku

Show simple item record

dc.contributor.advisor Pavlačková, Jana
dc.contributor.author Kovacsová, Klára
dc.date.accessioned 2015-07-24T12:46:13Z
dc.date.available 2015-07-24T12:46:13Z
dc.date.issued 2015-01-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/33593
dc.description.abstract Práce se zabývá potenciálem rostlinných olejů v kosmetických přípravcích. Pozornost byla zaměřena především na výzkum účinnosti rozdílných emulzních systémů obsahující 3% podíl rostlinných olejů na pokožku. Měření bylo realizováno in vivo pomocí instrumentálních neinvazivních metod. Práce zahrnovala také hodnocení stability emulzních formulací. Z provedených experimentů vyplývá, že studované emulzní systémy s obsahem rostlinných olejů pozitivně ovlivňují stav pokožky a vykazují dobré stabilitní vlastnosti.
dc.format 125
dc.format.extent 10167318
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject rostlinné oleje cs
dc.subject pokožka cs
dc.subject hydratace cs
dc.subject kožní bariéra cs
dc.subject vegetable oils en
dc.subject skin en
dc.subject hydration en
dc.subject skin barrier en
dc.title Porovnání účinnosti vybraných rostlinných olejů v emulzních systémech na pokožku
dc.title.alternative Comparison of the effectiveness selected Vegetable Oils in Emulsion Systems on Skin
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mokrejš, Pavel
dc.date.accepted 2015-06-09
dc.description.abstract-translated The study deals with potential of vegetable oils in cosmetic products. Purpose of the study was mainly aimed on research of the effectiveness into different emulsion systems containing 3% of vegetable oils on the skin. Measurement was realized in vivo with the aid of in-strumental non-invasion methods. The study also contained evaluation of stability of emulsion formulation. From the results of executed experiments implied that studied emulsion systems containing vegetable oils have positive effect on condition of the skin and showed good stability.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 39344
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2015-05-11


Files in this item

Files Size Format View
kovacsová_2015_dp.pdf 9.696Mb PDF View/Open
kovacsová_2015_vp.pdf 142.0Kb PDF View/Open
kovacsová_2015_op.pdf 97.52Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account