Využití metod molekulární biologie při sledování kvality potravin

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Využití metod molekulární biologie při sledování kvality potravin

Show full item record

No preview available
Title: Využití metod molekulární biologie při sledování kvality potravin
Author: Hlobilová, Michaela
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Tato bakalářská práce, zpracována rešeršní formou, poskytuje přehled o metodách moleku-lární biologie při zkoumání kvality potravin. Hlavní část práce dokumentuje metodu PCR, další metody pro zkoumání kvality potravin a analýzu proteinů. Další část je zaměřena na falzifikaci potravin. Jsou zde popsány nejčastěji falzifikované potraviny. Poslední část se zabývá detekcí reziduí ve zpracovaných potravinách, kde se charakterizuje pojem alergen. Dále se zabývá potravinami, v nichž se detekují významné alergeny (araší-dy, kravské mléko, mléčné výrobky, vejce) a metodami detekce těchto alergenů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3366
Date: 2007-06-04
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 5273


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hlobilová_2007_bp.pdf 587.8Kb PDF View/Open
hlobilová_2007_vp.doc 35Kb Microsoft Word View/Open
hlobilová_2007_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account