Přežívání bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Přežívání bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích

Show full item record

No preview available
Title: Přežívání bakterií ve fermentovaných mléčných výrobcích
Author: Polzer, Roman
Advisor: Grossmann, Miroslav
Abstract: U fermentovaných mléčných výrobků působí jako specifická překážka kontaminace produktu konkurenční mikroflóra. Ta konkurencí při získávání živin, tvorbou peroxidů, bakteriocinů a kyseliny mléčné tvoří inhibiční prostředí pro kontaminující mikroorganismy. Tato práce se zaměřuje na schopnosti rodu Lactobacillus přežívat v mléčných produktech v závislosti na teplotě a době skladování a jeho konkurenceschopnost vůči E.coli, S.aureus, E.faecalis, a L.grayi při kontaminaci produktu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/36644
Date: 2004-03-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Discipline: Ekonomika a hygiena výživy
Grade for thesis and defense: B 1971


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account