Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě

DSpace Repository

Language: English čeština 

Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě
Author: Ničová, Michaela
Advisor: Mišurcová, Ladislava
Abstract: Cílem bakalářské práce je zjistit a popsat možnosti využití sladkovodních řas v lidské vý-živě. Obecně jsou charakterizovány řasy používané v potravinářství (taxonomie, výskyt). Největší pozornost je věnována popisu chemického složení sladkovodních řas, které jsou významných zdrojem biologicky aktivních látek, jako jsou bílkoviny, minerální látky a vitaminy. Z důvodu obsahu dalších látek, které vykazují zdraví prospěšné účinky je kladen důraz na využití sladkovodních řas ve formě doplňků stravy i jako suroviny pro přípravu pokrmů v gastronomii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/37224
Date: 2016-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: C 41751


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
ničová_2016_dp.pdf 3.187Mb PDF View/Open None
ničová_2016_op.pdf 108.9Kb PDF View/Open None
ničová_2016_vp.pdf 533.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account