Přehled antimikrobiálních látek

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Přehled antimikrobiálních látek

Show full item record

No preview available
Title: Přehled antimikrobiálních látek
Author: Šestáková, Kristýna
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Antimikrobiální látky jsou nedílnou součástí potravinářského průmyslu. Cílem této práce je vytvořit přehled používaných látek a zároveň popsat látky potenciálně použitelné, jejich antimikrobiální účinek, případně možnosti jejich použití. Jednotlivé látky byly rozděleny do několika skupin podle různých kritérií. Jedná se o skupinu organických a mastných kyselin, bakteriocinů, látek anorganických a přírodních látek s antibakteriálním účinkem. Díky moderním spotřebitelským trendům se do popředí zájmu dostávají látky přírodního charakteru, obzvláště ty rostlinného původu. Velké rezervy použití v potravinářském průmyslu má rovněž skupina látek bakteriocinů, monoacylglycerolů i mastných kyselin. Rozsah práce nedovoluje bližší popis případných negativních účinků na lidské zdraví.
URI: http://hdl.handle.net/10563/3762
Date: 2007-06-04
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 5434


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šestáková_2007_bp.pdf 1.238Mb PDF View/Open
šestáková_2007_vp.doc 42Kb Microsoft Word View/Open
šestáková_2007_op.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account