Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce

Show full item record

No preview available
Title: Antimikrobiální účinky extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce
Author: Kutňák, Michal
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: Cílem diplomové práce bylo připravit několika metodami alkoholové extrakty z jedlých květů a netradičních druhů ovoce. V první části absolventské práce jsou shrnuty teoretické poznatky o generativních orgánech rostlin a možnostech extrakce biologicky aktivních látek z rostlin. Druhá část se zabývá konkrétní přípravou alkoholových extraktů z jedlých květů a netradičních druhů ovoce a stanovením jejich antimikrobiálních účinků pomocí diskové difúzní metody. V neposlední řadě pak vyhodnocením nejúčinnější extrakční techniky a nejúčinnějšího extraktu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/38670
Date: 2016-01-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav analýzy a chemie potravin
Discipline: Technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 37618


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
kutňák_2016_dp.pdf 1.962Mb PDF View/Open None
kutňák_2016_op.pdf 505.7Kb PDF View/Open None
kutňák_2016_vp.pdf 141.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account