Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin

Show full item record

No preview available
Title: Výskyt biogenních aminů u vybraných fermentovaných potravin
Author: Augustová, Monika
Advisor: Buňka, František
Abstract: Cílem této bakalářské práce bylo stanovit obsah biogenních aminů v kysaném zelí, kysaných okurkách a Worcesteru. Biogenní aminy, které byly stanovovány, byly tryptamin, fenylethylamin, putrescin, kadaverin, histamin, tyramin, spermidin a spermin. Biogenní amin s nejvyšší koncentrací byl putrescin. Naopak biogenní amin tryptamin nebyl detekován v žádném vzorku. Největší množství biogenních aminů obsahovalo kysané zelí. Nejmenší množství biogenních aminů bylo detekováno u Worcesteru.
URI: http://hdl.handle.net/10563/39287
Date: 2016-02-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: D 38453


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
augustová_2016_dp.pdf 1.815Mb PDF View/Open None
augustová_2016_op.pdf 615.9Kb PDF View/Open None
augustová_2016_vp.pdf 634.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account