Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Chemicko-technologické vlastnosti fosforečnanů využívaných při výrobě masných výrobků
Author: Martinek, Jakub
Advisor: Gál, Robert
Abstract: Bakalářská práce shrnuje dosavadní poznatky o fosforečnanech z pohledu jejich chemického složení a vlastností, v kombinaci s biochemickým a biologickým významem. Kromě způsobů průmyslové výroby, s důrazem na jejich potravinářské použití, je velký prostor kladen na přehled technologických vlastností fosforečnanů důležitých pro masný průmysl. Vyústěním práce je přehled možností látek se stejnými technologickými vlastnostmi, kterými lze nahradit fosforečnany, ale s menšími zdravotními riziky jejich konzumace.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40569
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 46300


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
martinek_2017_dp.pdf 1.607Mb PDF View/Open None
martinek_2017_op.pdf 636.5Kb PDF View/Open None
martinek_2017_vp.pdf 646.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account