Použití přídatných látek v produktech ekologického zemědělství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Použití přídatných látek v produktech ekologického zemědělství

Show full item record

No preview available
Title: Použití přídatných látek v produktech ekologického zemědělství
Author: Jiroušková, Magda
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku použití potravinářských přídatných látek v produktech s označení "bio", tedy těch, které pocházejí z ekologického zemědělství. Práce je zpracována teoreticky, popisuje ekologické zemědělství jak v České republice, tak v Evropské unii a s tím spojenou legislativu. Dále jsou charakterizovány potravinářské přídatné látky jako součást konvenčních potravin, jejich rozdělení a popis jednotlivých skupin. V neposlední řadě práce uvádí legislativu spojenou s potravinářskými přídatnými látkami v biopotravinách a jsou popsáni nejvýznamnější zástupci s informací, za jakých podmínek se mohou využívat.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40579
Date: 2017-02-03
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 46322


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
jiroušková_2017_dp.pdf 1.679Mb PDF View/Open None
jiroušková_2017_op.pdf 155.9Kb PDF View/Open None
jiroušková_2017_vp.pdf 643.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account